Playpills

Diferenciar la teva marca… a TikTok o Reels?

24 de setembre de 2020 setembre 29th, 2020 No Comments
Instagram Reels i TikTok

Era d’esperar: Instagram ha decidit jugar la partida davant del creixement espectacular de TikTok, que podria veure trontollar els pilars del seu gran èxit. A principis d’agost, Reels va veure la llum, amb formes i fons ben similars a TikTok. Per a molts, aquest és un pas lògic després que Instagram ja fes, amb Stories, un contraatac perfecte al terreny que Snapchat li havia guanyat. La pregunta que podem formular-nos ara, doncs, és la següent: ens val la pena construir una nova comunitat a TikTok si Instagram Reels ens pot acabar ofertant un espai de funcionalitats molt similars?

 

Principals diferències entre TikTok i Instagram Reels

  • Varietat en la música i en les transicions. En el cas de TikTok, l’usuari té una biblioteca més oberta per poder crear els seus propis continguts, obrint el ventall de possibilitats creatives.
  • Durada dels vídeos. Un altre fet decisiu és els segons que permet compartir cada aplicació, ja que Reels només permet fer vídeos de fins a 15 segons, i a TikTok pots penjar vídeos de fins a 60 segons.
  • Públic. Tot i que durant el confinament, la mitjanada d’edat de les audiències a TikTok va pujar força, encara segueix sent una xarxa social amb un perfil molt jove. En canvi, Reels és una integració dins la mateixa aplicació d’Instagram, per tant el públic segueix sent molt ampli i amb perfils diversos.
  • Creadors. TikTok ha anunciat ajudes a aquells creadors que facin contingut exclusiu per a la seva plataforma, fet que incentiva a molts usuaris a no abandonar el canal.

En resum, TikTok ofereix més possibilitats per a continguts originals, però Instagram ja té molts usuaris que probablement preferiran quedar-se a l’aplicació per comoditat. El temps dirà qui acaba guanyant la partida…

 

TikTok i Reels per a marques

Com sempre, a l’hora de fer branding i comunitat en una nova plataforma, el repte és aconseguir transmetre l’esperit i el missatge de la teva marca a l’hora de crear o adaptar-ne el contingut.

En les dues plataformes, trobem grans empreses que ja han apostat per llançar-hi els seus continguts orgànics amb l’objectiu de formar comunitat. Per exemple, com ja vau veure en el nostre ebook dedicat a la generació Z i a TikTok, hi trobem l’Organització Mundial de la Salut, present a la xarxa social més jove. A Reels també comencem a trobar algunes marques que aposten per explorar-ne el format, utilitzant l’humor i la música com a eix principal, com ara la marca de maquillatge Maybelline, que presenta els seus productes de la següent manera:

I tu què en penses, incorporaries Instagram Reels o TikTok en la teva estratègia digital?

WhatsApp
Tweet
Share
Share