SEO

Aprofita els backlinks trencats dels teus competidors

22 de gener de 2020 gener 28th, 2020 No Comments
Trobar backlinks és com trobar la peça del puzzle que et falta per completar la teva estratègia SEO.

Tenir una pàgina web actualitzada i amb continguts de qualitat és una feina que comporta setmanes. Però obtenir trànsit pot arribar a ser encara més complicat. Per aquests casos existeix el SEO, que s’encarrega d’optimitzar el web per tal de facilitar el seu posicionament en els cercadors.

Hi ha desenes de tècniques per tenir èxit. Avui te n’expliquem una que té com a objectiu adquirir enllaços entrants, també coneguts com a backlinks, al teu web. Aquest és un dels factors més importants per estar a les primeres posicions de Google, i que cal treballar-lo de manera constant.

Els enllaços entrants són essencials

Si vols que el teu web sigui popular, necessites que se’n parli a la xarxa. Encara que sembli fàcil, no és bufar i fer ampolles. De fet, és un dels punts més difícils a l’hora d’avançar en l’estratègia SEO, en tractar-se d’un factor extern que s’escapa del control del propietari del web. Antigament, s’utilitzaven tècniques condemnables, denominades black-hat SEO, com la compra d’enllaços massius o la creació d’estructures piramidals per aconseguir enllaços dirigits al web. Avui dia, Google sanciona aquest tipus de comportament.

Tot i que la seva prioritat cada cop té més relació amb la qualitat, l’originalitat i l’ulilitat del contingut, existeixen tècniques per aconseguir backlinks que no són penalitzades i que, a més, afavoreixen a tots els agents implicats.

Troba oportunitats en els backlinks trencats

Imagina’t llegir un blog, fer clic en un enllaç que t’interessa i acabar en una pàgina web que no existeix (error 404). Com et sentiries? El més probable és que acabis frustrat, i això Google no ho perdona. Com ja hem dit, l’experiència d’usuari és un factor cada cop més important per als cercadors, i tot apunta que seguirà sent així.

Tanmateix, aquest “error” és per al SEO una autèntica palleta d’or. Pots aprofitar aquesta oportunitat de la següent manera:

  1. Investigar sobre el tema de què tractava el backlink trencat.
  2. Escriure una entrada al blog del teu negoci.
  3. Contactar amb l’administrador de la pàgina on has trobat el backlink.

Si et preguntes perquè, aquí tens la resposta: hi ha moltes possibilitats que aquesta persona agraeixi que l’hagis avisat i, a més, enllaci el teu web. Tot i que també pot ser que no el canviï… Per què no intentar-ho? És una relació win-win!

Incloure un blog a la vostra estratègia digital és excel·lent pel SEO.Afegir un apartat de blog al teu web corporatiu et permet renovar contingut periòdicament,
una pràctica recompensada per Google.

A la recerca del backlink perdut: eines i consells

Això no és tot. Si tens com a objectiu augmentar la quantitat d’enllaços entrants del teu web, busca’ls! Et recomanem cercar en blogs d’alt trànsit i amb autoritat dins el teu sector, que pots comprovar, per exemple, amb l’eina de Domain Autorithy de Moz. Si utilitzes aquesta tècnica amb webs que tot just estan començant, invertiràs temps per un retorn molt baix. Un cop tinguis les pàgines web detectades, analitza-les amb eines com Screaming Frog o Ahrefs. En el cas de Screaming Frog, a l’apartat de “resposta de codi”, detectaràs fàcilment els backlinks trencats que podràs utilitzar per a aquesta tècnica.

Per aprofitar els backlinks perduts has de dedicar temps i esforç, però és una excel·lent manera de treballar contingut que condueixin trànsit al teu web!

Necessites ajuda amb la teva estratègia SEO? Consulta els nostres serveis.

Rosa Cools

Rosa Cools

Especialista en publicitat online i SEO a Playbrand

WhatsApp
Tweet
Share
Share