Playpills

Facebook i realitat virtual: nou màrqueting a la vista?

3 d'abril de 2020 juliol 3rd, 2020 No Comments
Horizons es la apuesta a la realidad virtual de Facebook

En poques dècades, els videojocs han passat de ser pantalles quadriculades des d’on disparar naus alienígenes a una nova forma d’entreteniment que amaga una indústria colossal. Cada cop més usuaris passen hores dins les noves plataformes online, sobretot el segment més jove. A poc a poc, veiem com van sorgint el que s’anomenen “meta-versos” o “meta-mons”, autèntics universos paral·lels que captiven milers de jugadors d’arreu del planeta i que recorden propostes que fins fa poc ens semblaven ciència-ficció.

Tots sentim a dir que la publicitat tradicional ha passat a la història, i són forces les empreses que han començat a percebre el potencial d’aquestes nous mons.  Ens hi trobem, per exemple, amb el famós joc Fortnite, on des de pel·lícules a grups de música han començat a anunciar-s’hi de manera nativa.

Ara Facebook entra a la partida amb Horizon, un joc de realitat virtual de la mà d’Oculus, en el qual es podran crear objectes, jugar a minijocs i, en definitiva, explorar un nou univers. Tot i estar en fase beta, és qüestió de temps que surti a la llum per a tots els usuaris. Com reaccionarà el món del màrqueting davant aquesta nova tendència? Som davant d’un nou format publicitari per a 2020?

El món dels videojocs ja no és només per a nens i tot indica que ben aviat un gruix important d’anunciants se n’adonaran.

 

WhatsApp
Tweet
Share
Share