Publicitat online

Les bases d’una estratègia de publicitat digital efectiva

29 d'abril de 2020 No Comments

Avui dia, si el teu negoci no és actiu a la xarxa, no existeix. Però no només has de ser-hi, també t’hi han de veure. Actualment, el mercat ha arribat a un punt important de saturació d’anuncis. Cada cop hi ha més publicitat i destacar s’ha convertit en tot un repte. Per tant, és essencial afinar les nostres accions mitjançant una bona estratègia de publicitat digital.

Una de les maneres més efectives i ràpides d’augmentar la visibilitat a la xarxa són les campanyes de publicitat digital. Google, Facebook, Instagram, LinkedIn i Twitter són alguns dels canals que pots fer servir per distribuir els anuncis i fer arribar el teu missatge a noves audiències. Tots compten amb la seva plataforma publicitària de gestió d’anuncis, on es mostren els resultats en temps real i on es permet optimitzar les campanyes.

Però no tots els canals funcionen de la mateixa manera i per a tots els sectors. Com pots saber quins són els canals estratègics per a la teva empresa?

Investiga i apunta

Hem de tenir molt clar quines eines de màrqueting són les més adequades en cada cas, especialment si disposem d’un petit pressupost per invertir en publicitat digital. Existeixen dues variants per escollir quins canals publicitaris són els més adequats:

Per una banda, cal identificar quin és l’objectiu principal. Això va estretament lligat al moment en què es troba la teva marca o producte/servei. No farem el mateix tipus de campanya si ens trobem en la fase de llançament, on l’objectiu principal és fer branding i donar-se a conèixer, que si ens trobem ja en la fase de maduració, on estem buscant la conversió final.

I, per l’altra banda, cal definir el buyer persona o públic objectiu, és a dir, tenir un esquema clar de quins són els usuaris als quals volem arribar i creiem que estaran més interessats amb el que estem oferint, què els pot amoïnar i què pot fer decidir-los a adquirir el nostre producte o servei. El comportament d’un pare amb fills no serà el mateix que el d’un adolescent universitari davant d’un mateix producte que els pugui interessar als dos, perquè l’ús que fan de la xarxa i les motivacions de cerca seran força diferents.

Defineix el missatge

Un cop tinguis clares les bases de l’estratègia publicitària digital, serà moment de definir el missatge de la campanya. Aquest ha d’estar adaptat al teu buyer persona per tal d’aconseguir que se sentin interpel·lats amb el missatge. El propòsit és clar: cridar l’atenció de l’usuari. A més, si aconseguim que aquest interactuï amb l’anunci -mitjançant likes, comentaris, shares…-, encara tindràs més oportunitats perquè recordin la teva marca quan pensin en el producte o servei que aquesta ofereix. En altres paraules, cal que posicionis la teva marca en el top of mind.

Formats d’anunci

Un anunci pot estar format per diversos elements, segons la plataforma on es publica. Per exemple, els elements més comuns són text, imatge, vídeo o una combinació d’aquests. I, aquests, haurien de complir les següents característiques:

  • Text: recomanem que el copy sigui clar i directe. Un text massa llarg pot causar l’efecte contrari al desitjat. Menys és més!
  • Imatge: amb un simple cop d’ull, hem d’aconseguir que cridi l’atenció i que el missatge es comprengui.
  • Vídeo: l’objectiu dels primers segons del vídeo han de ser retenir els usuaris, per tal que el segueixin visualitzant fins al final.

Cada cop resulta més complex seduir als usuaris i, si d’entrada no els atrau el que estan veient, és fàcil que se’n desentenguin i passin al següent contingut. Com podem retenir-los? Aquí és on entra en joc la creativitat!

Vols conèixer quins són els tipus de campanya online que has de tenir en compte per fer créixer el teu negoci? Descarrega’t l’ebook gratuït: 12 mesos, 12 models de campanya online.

Sergi Gruart

Sergi Gruart

Especialista en mètriques i publicitat online a Playbrand

WhatsApp
Tweet
Share
Share