Monitoratge

Utilitza el monitoratge com a aliat per prendre decisions de negoci

18 de febrer de 2020 març 23rd, 2020 No Comments
El monitoratge permet detectar tendències i avançar-te a la competència.

Quan parlem de monitoratge a la xarxa ens referim a captar i analitzar totes aquelles mencions dels usuaris relacionades amb la teva marca, sector i competència. És a dir, es tracta de la recopilació i tractament de les publicacions dels usuaris a les xarxes socials, blogs, webs, mitjans digitals i fòrums.

Tradicionalment les marques emetien els seus missatges cap als públics, sense rebre feedback immediat d’aquest i prenien les decisions segons estudis de mercat o enquestes. Aquests processos solen ser llargs i habitualment la informació no arriba en el moment comunicatiu precís.

Gràcies al monitoratge a la xarxa podem conèixer en temps real de què parla el teu públic. Aquesta és una oportunitat ideal per a obtenir informació valuosa que t’ajudi en la presa de decisions.

Analitzant les converses dels teus públics podem detectar tendències incipients que encara no estan en el seu punt àlgid, oferint-te un gran avantatge i l’oportunitat per a fer un pas endavant en el moment adequat i avançar-te a la competència.

Una altra de les funcionalitats clau del monitoratge a la xarxa és la possibilitat de conèixer en profunditat al teu target, adquirint detalls del seu comportament com ara les seves necessitats, dubtes, motivacions i pors. Això t’ajudarà a identificar els buyer persona als que et dirigeixes i, a més, et permetrà prendre decisions de negoci amb el suport de dades en temps real.

El monitoratge a la xarxa no sols t’ajudarà a tenir informació sobre la teva pròpia marca i el teu sector. També et permetrà descobrir què opinen els usuaris sobre els teus competidors, què els diferencia del teu negoci, quins són els motius pels quals el públic els tria a ells i no a la teva empresa. En definitiva, t’ajudarà a fer-te una idea dels seus punts forts i febles, una informació que segur t’ajudarà en les teves decisions de negoci.

Així doncs, després de l’anàlisi dels diferents tipus de dades recopilades a través del monitoratge a la xarxa, podràs decidir si has de millorar els teus productes o serveis, crear-ne de nous, obrir mercat per dirigir-te a un país concret, modificar la teva línia de negoci, trobar partners efectius i un llarg etcètera de possibilitats.

T’agradaria saber com el monitoratge a la xarxa pot ajudar-te a prendre decisions i impulsar el teu negoci? Contacta’ns i et donarem un cop de mà per a trobar la fórmula que millor encaixi amb el teu negoci.

Marina Castro

Marina Castro

Especialista en monitoratge i content marketing a Playbrand

WhatsApp
Tweet
Share
Share