Playpills

Instagram elimina els likes: el final d’una època?

2 de març de 2020 No Comments
Instagram ha decidit eliminar el likes pel benestar dels seus usuaris.

Ja no és cap secret que aviat se’ns acabaran les tardes de fer tapping al feed infinit de la xarxa social més visual. Que Instagram deixarà de costat els likes s’ha convertit en una notícia que ha trasbalsat tant a influencers com a professionals del marketing, i que en principi s’ha pres com una autèntica horror movie.

Però per què Instagram ha volgut canviar aquesta funció? La proposta té com a objectiu millorar el benestar emocional dels seus usuaris i oblidar la competició insana que alguns dels perfils més joves han seguit en aquests darrers anys.  Tot i això, per al màrqueting, a afectes pràctics significa pocs canvis! Que desapareguin els likes no és un canvi transcendental. Els likes deixen de ser un indicador per mesurar quina repercussió han tingut les accions amb influencers, però hi ha moltes més mètriques que ens poden ajudar a entendre si l’acció ha sigut fructífera.

Aquesta evolució ens convida a fer un cop de cap definitiu per confiar menys en els likes i més en la nostra estratègia de continguts. També és una oportunitat excel·lent per apostar pels micro-influencers, és a dir, aquells usuaris amb menys seguidors però que comparteixen valors molt similars a la teva marca. Diuen que l’amor és cec… Potser hem de dir que els likes també ho són?

WhatsApp
Tweet
Share
Share