Nits

Innovació Social – Mohamed El Amrani

17 de novembre de 2016 juny 19th, 2019 No Comments

La nova edició del NITS, organitzada per Playbrand, ha estat protagonitzada per Mohamed El Amrani, emprenedor social que va compartir la seva trajectòria vital enfocada al voluntariat i la cooperació internacional

Mohamed El Amrani és un jove de tan sols 23 anys, que ja és impulsor de projectes de cooperació internacional tan reconeguts com el Global Shapers del Fòrum Econòmic Mundial o la Xarxa de Convivència. Dues iniciatives socials claus que van convertir-se en els pilars de la xerrada que va dur a terme aquest dijous en el primer NITS dedicat a la innovació social.

“Els canvis que fem dins del voluntariat potser no es veuen directament, invertim en esperança”. Aquest va ser un dels principals missatges que va llançar davant del públic assistent. La sala de l’Hotel Nord 1901, situat al Barri Vell de Girona, va quedar petita davant l’interès que va despertar la seva ponència.

Des dels projectes d’integració cultural entre els joves de diferents generacions, la  creació d’una llibreria social o el desenvolupament d’una micro cooperativa a través d’un hort. El Amrani ha encapçalat diverses iniciatives d’innovació social, totes elles pensades per i per a les persones. “Volem crear nous espais perquè els ciutadans puguin connectar entre ells.  “Encara que les persones no parlin el mateix idioma sí que comparteixen el mateix llenguatge; el llenguatge social i de cooperació”, va assegurar durant la xerrada, responent així  a les inquietuds dels assistents.

“En lloc de caure en el victimisme, cal buscar solucions”

Paral·lelament l’impulsor social també va desgranar alguns dels projectes i programes que de ben segur marcaran el 2017. En primer lloc, el desenvolupament d’una App per crear una borsa de voluntariat dinàmica i àgil entre els joves. En segon lloc,  el salt en l’àmbit de la salut, sortejant impediments culturals, lingüístics i apostant per la millora de la comunicació entre el personal mèdic i els pacients foranis.

Pel que fa als nous horitzons, aquest jove inquiet ho té clar: “en lloc de caure en el victimisme, cal buscar solucions”. D’aquesta manera, l’impulsor va destacar un dels seus projectes més mediàtics: transportar un autobús gironí fins a un poble al nord del Marroc amb l’objectiu de facilitar el transport escolar de la regió i generar llocs de treball. Com a reconeixement, la companyia aèria Vueling va batejar un dels seus avions amb “Amrani-bus”.

Tal com afirma, la seva màxima voluntat és promoure la integració cultural entre els joves de diferents generacions. Exemple d’això és ‘Bienvenida Azahara’, una xarxa internacional de cooperació global. Un projecte innovadormicro – una plataforma per connectar voluntaris socials d’arreu del món- que encara no ha vist la llum i que El Amrani va avançar durant el NITS. 

En acabar, els assistents van tastar les delícies sirianes de la pastisseria Palmira de Girona, regentada per Ahmad Basal, refugiat sirià que va arribar a Girona fa poc més d’un any.

WhatsApp
Tweet
Share
Share