Playpills

El futur d’Amazon: del top-of-mind digital a la compra física

22 de juliol de 2020 juliol 23rd, 2020 No Comments
Amazon dash cart, el futur del market place.

És indiscutible que Amazon s’ha convertit en el gegant de l’ecommerce i dels marketplaces, si més no a Occident. Pels venedors, la seva alta competitivitat interna no fa fàcil aconseguir una venda, ni són atractives les seves elevades comissions. Tot i això, molts comerços decideixen apostar per Amazon gràcies a la facilitat d’ús i les opcions de publicitat i promoció que ofereix. A més, permet oblidar-se de la logística i de les mecàniques de pagament, comptant que Amazon és el marketplace més popular des de fa anys. De fet, segons l’estudi de Tandem Up del 2020, el 87 % dels compradors han realitzat comandes a través d’Amazon, i el 82 % dels usuaris han buscat informació sobre productes directament a la plataforma.

Amazon, a poc a poc, ha apostat per noves línies, com la de la venda de l’alimentació i begudes o la indústria audiovisual, amb la seva plataforma Amazon Prime. I fa poc vam comprovar la seva aposta per l’entorn tangible amb el Dash Cart, una cistella de la compra que incorpora la intel·ligència artificial per facilitar-ne el procés, i que estarà disponible a California al llarg d’aquest any. Són aquests els primers indicadors d’un pas definitiu cap a la venda física? Amb aquest salt, entraria en competició directa (i molt amenaçadora) enfront dels retailers,  ja no només en l’entorn digital.

En definitiva, l’imperi de Jeff Bezos continua devorant l’ecosistema. Una estratègia que pot ensopegar amb el topall d’algunes lleis (i de fet, convindria!), però que, en qualsevol cas, continuarà condicionant de manera determinant el futur del comerç global. 

 

WhatsApp
Tweet
Share
Share