Actualitat

La nit dels “innovants” – Playbrand Nits

23 de febrer de 2013 maig 18th, 2020 No Comments
Nits de Playbrand organitzat a l'Hotel Nord.

En un dels capítols del llibre de Les 1.000 i una nits, el conte acaba amb una cita que diu que “l’home no s’ha de deixar dur per la fantasia, sinó que ha de trepitjar amb els peus a terra”. A Playbrand no n’han organitzat 1.001, de Nits, sinó que tot just n’han celebrat 22, però d’històries per explicar ja en tenen un bon grapat. Algunes són històries protagonitzades per personatges que toquen de peus a terra, però també se’n saben unes quantes en què els protagonistes són gent que s’ha aventurat a fer volar coloms.

I és que la base del Nits de Playbrand, les vetllades que un cop al mes organitzen a Girona, és la innovació, l’atreviment i les ganes de provar coses noves. Allò que, si no comencés a estar tan pervertit, en podríem dir “l’emprenedoria”.

Xevi Montoya és una de les ànimes del Nits (l’acrònim de Negocis, Innovació, Tecnologia i Societat), una idea sorgida amb la voluntat de divulgar coneixements i de propiciar l’intercanvi d’experiències entre els que s’espremen el cervell buscant idees que puguin ser originals, atractives i rendibles.

El guió de la vetllada respecta sempre el mateix escenari, l’hotel Nord 1901, i una pauta idèntica: una ponència que gira al voltant de l’objecte de debat proposat, una segona part en què es fa la presentació d’una iniciativa de caràcter local i, per rematar-ho, un tastet refrigeri. Eduard Voltas i els nous models de finançament per als mitjans de comunicació, Antonio Maceiras i el màrqueting esportiu, Franc Ponti i el seu “Si funciona, canvia-ho”, Pau Canaleta i com la política tradicional ha evolucionat cap a una política 2.0 o, entre d’altres, Elena Carasso, cap d’operacions de Mango i experta en comerç electrònic, són alguns dels convidats que han anat passant pel Nits.

NO VENDRE FUM.

A la pregunta que el qüestiona sobre si no hi ha una sobresaturació de venedors de fum i de personatges que esbomben positivisme i bones idees, Xevi Montoya respon: “Busquem aportar perfils diferents, la intenció és portar gent que expliqui un model de negoci.” I hi afegeix: “Intentem que parlin de coses que siguin de carn i ossos.” També fa una altra consideració: “L’emprenedoria, com a concepte, està gastada. Nosaltres rebutgem donar aquella part que podria ser més de coaching.”Diu amb convenciment, però: “Si som tan pesats amb la innovació i l’emprenedoria és perquè o ho fem o no tenim futur, no hi ha alternativa per sortir-nos-en. Necessitem fer alguna cosa més original que muntar un bar.”

De fet, Playbrand era en origen una agència de comunicació, però li va caldre reinventar-se per sobreviure i ara és una empresa consultora dedicada a trobar estratègies de màrqueting en línia. Té la seva base d’operacions al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i disposa d’una plantilla de deu persones. David Martí i Xevi Montoya en són els directors, i és aquest últim qui explica: “El Nits de Playbrand no va néixer amb voluntat de fer-hi negoci. Tenim un patrocinador, que és Easypromos, però tota l’aportació del patrocinador reverteix en l’esdeveniment mateix.” També reconeix: “Vèiem que a Barcelona es feien diversos esdeveniments d’aquest tipus i acabaven sent molt interessants, però a Girona no en teníem cap.”

“La idea la vam posar en marxa amb el periodista Eduard Batlle, i des del principi vam tenir clar que el fil conductor havia de ser la innovació i que havia de tenir entrada lliure. L’objectiu és que reverteixi en la societat.”

En aquest sentit, confessa que la voluntat no ha estat muntar un acte específicament adreçat als especialistes del sector tecnològic: “De les coses que més ens agraden del Nits és que podem atraure un ventall molt gran de públic perquè intentem que no esdevingui una trobada de geeks.” No obstant això, admet: “Com que en qualsevol tema que toquis parles d’internet i de noves tecnologies, acabes parlant del món digital.”

Veure notícia: La Nit dels innovants – L’Econòmic

WhatsApp
Tweet
Share
Share