Consultoria

Principals estratègies de màrqueting en l’era digital

3 d'octubre de 2022 octubre 18th, 2022 No Comments
estratègies-marketing-digital-objectius

En l’era digital, l’estratègia de màrqueting d’una marca continua prenent com a repte definir un pla que ajudi a assolir els objectius empresarials del negoci. L’anàlisi prèvia de la marca, el de la competència, el sector i, sobretot, la identificació dels seus arquetips de client, els buyer persona, són essencial per poder determinar quines accions i estratègies de màrqueting digital cal potenciar segons les fites de la companyia.

Per poder saber si l’estratègia ressegueix el camí correcte, caldrà definir els KPI’s de màrqueting, que són els indicadors que ens ajudaran a mesurar cadascuna de les accions.

Tenir presència a Internet no és només tenir perfils oberts a les xarxes socials. Hi ha moltes estratègies a tenir en compte i de manera conjunta, com per exemple la traçabilitat, l’experiència d’usuari (UX), el posicionament web o l’email màrquetingAquests plans, o mapes, ens han de permetre centrar els esforços i dibuixar el camí que cal seguir per assolir els objectius específics de la marca. 

Estratègies digitals a prioritzar per a qualsevol marca

Tot i que el departament de màrqueting haurà de definir quines són les estratègies de màrqueting digital més indicades en cada moment, hi ha estratègies a prioritzar per a qualsevol marca:

1. Human-Centric Marketing: cada cop més present als negocis i a les marques. Aquesta estratègia potencia que cal deixar de veure les persones només com a consumidors, i és necessari crear un vincle ‘personal’. I, més enllà dels seus interessos, cal tenir en compte les preocupacions, motivacions, emocions… Traslladar els valors de la marca i connectar-los amb els valors dels buyer persona és un dels eixos de human-centric marketing, és a dir, no centrar-nos únicament a vendre el producte.

2. Content Marketing: generar menys contingut i de més valor vs molt de contingut. Tenir clar qui són els buyer persona d’una marca és imprescindible per crear i executar l’estratègia de content màrqueting. És el procés de crear i compartir contingut amb el públic objectiu. Des del moment que un usuari entra en contacte amb la marca, s’ha de tenir en compte quin contingut específic li mostrem per generar notorietat de marca, convèncer perquè actuï i faci un registre, compra o recompra. L’estratègia de continguts està pensada per aplicar-se a tots els canals. 

3. Automatització del màrqueting: es tracta d’acompanyar al teu buyer persona a través de tot el recorregut del seu customer journey, sense que hi hagi d’intervenir directament ningú del teu equip. L’automatització del màrqueting és ideal per a aquelles empreses que veuen augmentar la seva dimensió, perquè els permet optimitzar recursos tant de temps com econòmics. Entendre l‘automatització del màrqueting és un canvi a millor per potenciar el màrqueting digital i l’embut de vendes de la teva empresa, amb l’ajuda de la tecnologia. Es tracta d’un procés dissenyat perquè els usuaris del teu web s’acabin convertint en clients de manera gairebé automàtica, gràcies a l’estratègia d’inbound marketing i a la configuració prèvia de workflows en una eina especialitzada com HubSpot. Aquests són els avantatges d’automatitzar el màrqueting d’una empresa. 

4. Marketing de fidelització: accions estratègiques que tenen com a objectiu fidelitzar el client d’una marca. Aquestes accions de màrqueting estan pensades en incentius per l’actual client per tal d’incentivar compres recurrents. Per exemple, oferir un programa de punts, descomptes exclusius per a socis/clients, creació d’una comunitat o club, etc. Amb aquestes accions, l’objectiu és augmentar el valor de vida del client actual, augmentar les vendes, tenir clients feliços i que actuïn com a recomanadors de la marca, tenir una relació més estreta amb el client… En definitiva, és el conjunt d’accions estratègiques per tal de continuar a prop del client actual perquè et recordi, interactuï i compri de nou.

Altres estratègies de màrqueting digital 

Tot i que hem volgut destacar aquestes 4 principals estratègies de màrqueting, no són les úniques a les quals ens enfoquem quan pensem i executem la consultoria estratègica dels nostres clients. Cal tenir en compte altres estratègies que poden ser clau per assolir l’objectiu del negoci: SEM, leads i email màrqueting, UX i SEO

5. SEO: el principal objectiu del SEO és millorar la visibilitat del teu lloc web en els resultats orgànics dels principals cercadors (Google, Bing). Arribar a les primeres posicions t’ajudarà a augmentar l’afluència de visitants i les conversions online sense cost afegit.

Tenir en compte els factors que condicionen el posicionament SEO del teu web, t’ajudarà a incrementar el trànsit de qualitat i a augmentar la confiança amb possibles clients. A mitjà i llarg termini, veuràs com nous usuaris accedeixen al teu web de manera significativa i amb la intenció de trobar els productes o serveis que ofereixes.

6. UX: l’experiència d’usuari (UX) és el conjunt de factors i elements que investiga la interacció de l’usuari en un entorn digital. Per detectar-ho, estudiem la interacció dels usuaris mitjançant estudis heurístics, l’anàlisi de mapes de calor o les gravacions sobre la interacció dels usuaris vers un producte digital, entre d’altres, de la mà d’un especialista en la matèria.

Tenir un disseny enfocat a l’usuari t’ajudarà a:

  • Augmentar les oportunitats de venda i l’estada al web.
  • Reduir els costos, ja que es minimitzen les incidències i les consultes al servei d’atenció, entre d’altres.
  • Incrementar la captació de nous clients.
  • Millorar el posicionament orgànic del web.
  • Aconseguir la satisfacció dels usuaris i, per tant, millorar la teva reputació online.

 7. Leads i email màrqueting: un cop els leads entren a la teva base de dades, cal guiar-los cap a la venda final. L’estratègia de leads i email màrqueting és una de les més eficients per cultivar una relació propera amb els futurs client, fidelitzar-los i allargar el seu cicle de vida.

Amb una estratègia de leads i email màrqueting ben definida, es pot fer ús de l’automatització del màrqueting i testejar als usuaris amb proves A/B per entendre què funciona millor amb el teu públic. A més, l’estratègia de leads marketing t’ha de servir educar i acompanyar els usuaris a la venda final.

8. SEM: a diferència de la publicitat tradicional, la publicitat a Google i a xarxes socials permet tenir un control absolut sobre el teu pressupost i saber en temps real quin és el retorn de la inversió. A més, permet arribar als segments més específics del teu públic objectiu. 

A Playbrand t’ajudarem a escollir els KPI’s més rellevants i a entendre’ls per tal d’assolir els objectius del teu negoci.

 

Vols saber-ne més? 

SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER DE PLAYBRAND 

WhatsApp
Tweet
Share
Share