Dinamització de continguts

Els 8 manaments per escollir un influencer per a la teva marca

16 de juliol de 2020 No Comments
Influencer ensenyant productes.

El màrqueting d’influencers ha esdevingut una poderosa eina de màrqueting, fent que un gran nombre de marques ho incorporin com a una acció més dins la seva estratègia de branding. Aquesta estratègia té com a centre la col·laboració d’un influencer, és a dir, una persona amb molts seguidors en xarxes socials que s’ha guanyat certa credibilitat sobre un tema concret i té la capacitat d’influir sobre les accions d’un grup d’usuaris específics arribant a posicionar-se com un prescriptor.

A través d’una estratègia d’influenciadors, la marca pot aconseguir impactar als usuaris sense caure en la publicitat directa i vincular-se amb una persona en qui els teus potencials compradors confien. Això permet assolir tres objectius dins l’embut de conversió: crear notorietat de marca, generar oportunitats de negoci i fidelitzar els clients actuals.

Val la pena col·laborar amb influencers?

Dependrà de les necessitats de la teva marca. N’és un exemple l’esdeveniment Costa Barcelona, executat per Diputació de Barcelona i en el qual Playbrand va crear, dinamitzar i reportar la seva estratègia a xarxes socials així com la relació amb els influenciadors. En aquestes jornades es van reunir influenciadors de diferents procedències (França, Regne Unit i Espanya).

Acció amb influencers per Costa BCN

Les jornades tenien com a missió donar a conèixer la zona de la marca Costa Barcelona. Durant l’esdeveniment, es va experimentar un pic de mencions i abast, aconseguint els resultats que buscàvem: difondre la destinació turística a diferents països europeus. Es van registrar gairebé 200.000 impressions, arribant a impactar a més de 28.000 usuaris a la xarxa.

8 característiques per escollir l’influencer adequat

Com hem vist, aquest tipus d’accions han de convertir-se en un must a la nostra estratègia de màrqueting digital. Però què has de saber abans de començar una col·laboració? Aquestes són les vuit preguntes que hauries de respondre abans de seguir endavant amb l’acció:

  1. L’influencer genera conversa amb els seus seguidors? Per assegurar-te un bon engagement, aquest ha de respondre els comentaris i fer interacció amb els seus seguidors de manera habitual.
  2. Crea contingut original? La qualitat i el to de les publicacions és decisiu per saber si la promoció serà efectiva.
  3. Quina “salut” té el seu perfil? A través d’eines com Triberr, es pot detectar quin engagement té un perfil en concret. Com més alt sigui el percentatge, més bona serà la comunicació amb els seus seguidors.
  4. De manera quantitativa, quin nombre d’interaccions té? Pots calcular una mitjana aritmètica de les interaccions que obté l’influencer en les seves publicacions per acabar-te de decidir: analitza els tres últims posts que ha penjat i fes la mitjana de likes i comentaris per veure en quin rang d’interaccions es mou.
  5. Què pot aportar aquest influenciador a la meva marca? En funció dels teus objectius (branding, vendes, captació de leads, etc.), hauràs d’enfocar d’una manera o altra la cerca de prescriptors.
  6. Quants seguidors té? La quantitat de seguidors és una de les característiques que permet classificar els preceptors en les categories de micro-influencer o macro-influencer, entre d’altres.
  7. Quina afinitat té amb la meva marca? Els valors del personatge i el públic al qual s’adreça han d’estar alineats amb el producte o servei que la teva marca vol oferir.
  8. En quines xarxes socials actua? Les plataformes on té més popularitat també són importants, ja que cada canal té un públic i comportament determinat, que pot ser decisori per la campanya a executar.

Mesura i analitza la col·laboració

T’has tirat a la piscina? Un cop finalitzi la col·laboració, la feina no s’acaba: tota acció ha de passar per un procés de mesurament de resultats. Com totes les accions online, les col·laboracions amb influencers també s’han d’avaluar per poder-ne analitzar els resultats que s’han obtingut i extreure’n conclusions. A través d’eines com Hype Auditor, podràs identificar si la campanya ha funcionat correctament i si ha complert els objectius marcats a l’inici d’aquesta.

Treballar amb preceptors és una bona acció de màrqueting per apropar el teu producte o servei al públic al qual vols arribar. Això ho converteix en una campanya clau en la teva estratègia digital. Tanmateix, no només es tracta de col·laborar amb el teu influencer preferit, sinó de trobar el que més s’adeqüi als teus objectius i a la teva marca, tenint en compte la interacció i l’engagement que genera per assegurar-ne l’èxit.

Vols col·laborar amb un preceptor, però encara no ho veus del tot clar? A Playbrand t’ajudem a enfocar accions amb influencers. En parlem?

Salvi Brea

Salvi Brea

Especialista en dinamització de continguts a Playbrand

WhatsApp
Tweet
Share
Share