Publicitat onlineSEO

Cas d’èxit: Carlett

29 de gener de 2024 febrer 6th, 2024 No Comments

 

Carlett és una marca de carrets de la compra referent al mercat, que compta amb dues línies de producte: la gamma shopping, ideal per a qui busca un disseny únic i diferent i, la gamma health & pharma, amb seient especialment dissenyat per facilitar la vida a les persones que necessitin algun tipus de suport, tant per dins com per fora de casa.

Els últims anys, Carlett ha anat activant diferents estratègies digitals per assolir els seus objectius de venda però, en aquest cas, necessitava obtenir un impuls important en les conversions i, sobretot, reduir el cost d’aquestes.

Per aquest motiu, des de Playbrand vam activar l’estratègia de posicionament orgànic (SEO) i la de publicitat digital.

Carlett volia augmentar la visibilitat de la marca a cercadors per captar trànsit de qualitat, incrementar les vendes i reduir el cost de conversió.

Com ho vam fer?

Després d’identificar els objectius de Carlett, vam començar a treballar en l’execució de les estratègies previstes. Això va implicar una anàlisi detallada dels seus competidors, la seva presència online i les oportunitats disponibles en el mercat.

Estratègia SEO:
 • Primer es va realitzar una radiografia inicial del projecte, de l’estat del seu posicionament, una anàlisi de la competència i de les oportunitats del sector.
 • Vam fer una keyword research transaccional en profunditat per determinar el volum de demanda i la intenció de cerca dels usuaris. Partint de l’estudi de paraules clau, ens vam adonar que s’havia de modificar l’arquitectura web per poder atacar keywords long tail enfocades a característiques de producte.
 • Creació de landings específiques per les tipologies de productes més demandades.
 • Ampliació i optimització del contingut perquè respongués amb la intenció de cerca dels usuaris.
Estratègia de publicitat digital:
 • Vam iniciar l’estratègia optimitzant exhaustivament la campanya de conversions. Això ha inclòs la negativització de paraules clau i ubicacions, així com la creació de noves audiències de remàrqueting, entre altres estratègies. Les optimitzacions han estat un procés continu i dinàmic.
 • Es van crear campanyes complementàries de suport a la campanya principal, per reforçar l’impacte general i maximitzar els resultats desitjats.
 • Es va controlar i gestionar estrictament la inversió per ajustar-la segons les necessitats i els períodes específics en funció de la dinàmica del mercat.

Els resultats

Després de 5 mesos aplicant les accions definides en les estratègies plantejades anteriorment, comencem a rebre els primers resultats:

KPI’s SEO
185
Keywords Top10
45
Keywords Top3
330
Increment de l'índex de visibilitat

Per mesurar correctament l’impacte de l’estratègia SEO, s’han monitorat les keywords estratègiques per poder-ne fer una posterior valoració i optimització constant.

transit organic seo carlett

Increment de les impressions en les SERPS per les paraules clau per les quals es posiciona el web. Font: Google Search Console.

 • Gràcies a l’estratègia SEO aplicada, amb 6 mesos de treball, hem augmentat la seva presència de keywords sense marca a la primera pàgina de Google (+1.500%) passant de 15 paraules  (juliol 2023) a 200 paraules (gener 2024).
 • Abans de treballar l’estratègia de SEO amb Playbrand, Carlett només es posicionava per 1 paraula clau en el Top 3 i actualment es posiciona per 46 (+4.600%).
 • Hem assolit un increment de l’índex de visibilitat a cercadors, passant d’un 6% al 20% (+330%).

Aquest augment de visibilitat ha repercutit favorablement en les vendes online.

top 10 keywords carlett

Evolució de paraules clau posicionades en el Top10 de Google. Font: Semrush

KPI’s PUBLICITAT DIGITAL
283
Increment de conversions
10.59
Reducció del cost de conversió
0
Augment de la taxa de conversió de campanyes

Des de setembre a desembre del 2023 que Playbrand agafa les campanyes de Google Ads, el canvi ha estat general:

 • Una pujada de les conversions del +283,86% en relació al període anterior, procedents de Google Ads.
 • Una reducció del cost de conversió del -10,59% que permet ajustar-se millor als marges del client.
 • Augment de la taxa de conversió de campanyes del 0,19%.

En aquest gràfic podem veure l’evolució de les conversions i la reducció del cost per conversió, des que Playbrand vam assumir el projecte.

Amb l’objectiu d’impulsar la marca Carlett cap a un creixement significatiu, s’ha realitzat un notable increment de la inversió a Google Ads del 243%. Aquesta decisió ha estat clau per la millora qualitativa de les campanyes.

Com a resultat, aquesta inversió ha permès accedir a una audiència més àmplia, millorar la presència de la marca a l’entorn online i, finalment, augmentar les conversions i vendes de Carlett.

Vols que la teva empresa es converteixi en un cas d’èxit?

WhatsApp
Tweet
Share
Share