Consultoria

Avantatges i desavantatges de l’automatització del màrqueting

5 de juliol de 2021 No Comments
Avantatges i desavantatges de l'automatització del màrqueting.

Entendre l’automatització del màrqueting és un canvi a millor per potenciar el màrqueting digital i l’embut de vendes de la teva empresa, amb l’ajuda de la tecnologia. Es tracta d’un procés dissenyat perquè els usuaris del teu web s’acabin convertint en clients de manera gairebé automàtica, gràcies a l’estratègia d’inbound marketing i a la configuració prèvia de workflows en una eina especialitzada. 

En altres paraules, es tracta d’acompanyar al teu buyer persona a través de tot el recorregut del seu customer journey, sense que hi hagi d’intervenir directament ningú del teu equip. L’automatització del màrqueting és ideal per a aquelles empreses que estan augmentant les seves dimensions, ja que permet optimitzar recursos tant de temps, com econòmics.

Si estàs valorant afegir l’automatització a la teva estratègia digital, coneix abans quins són els seus principals avantatges i desavantatges. 

Principals avantatges

Qualifica el lead per a noves oportunitats de venda

Has calculat mai quant de temps dedica el teu equip als prospectes que no s’acaben convertit en clients? 

És difícil convèncer a un nou client que no sap res de tu. Necessites educar-lo i preparar-lo per a la venda. A través de l’automatització del màrqueting, pots informar els teus leads sobre com els pots ajudar. Quan arribin a la reunió de venda, estaran preparats i oberts a apostar per la teva solució.

A més, amb l’automatització del màrqueting pots seguir nodrint la relació amb els teus clients actuals, amb l’objectiu de fidelitzar-los i que tornin a confiar en tu per a un altre servei o producte.

Missatges més personalitzats en l’email marketing

Potencia el principal avantatge de la teva estratègia d’email marketing: la personalització. Amb un missatge més precís i coneixent les necessitats dels teus buyer persona, podràs generar més compromís i augmentaràs la consideració dels teus clients a l’hora de triar-te.

A part, podràs automatitzar missatges de benvinguda, respostes directes i altres tipus de contingut perquè el rebin de manera immediata. 

Reducció de recursos 

L’automatització del màrqueting és una inversió a mitjà i llarg termini. A la llarga, estalviaràs en el temps que el teu equip ha de dedicar en el seguiment dels leads i a tancar les vendes. A més, podràs localitzar amb més facilitat noves oportunitats, tant de nous clients com d’antics.

Si utilitzes diferents eines per gestionar el màrqueting digital, algunes solucions com HubSpot et permeten controlar des d’una única plataforma altres eines per programar posts a les xarxes socials, crear pàgines d’aterratge o gestionar la publicitat digital.

Seguiment de les estratègies

Quins són els resultats de les accions de màrqueting? A través d’un únic panell, podràs veure fàcilment quins són els resultats que genera la teva estratègia d’inbound i quins canals cal potenciar per aconseguir més conversions.

 

Desavantatges de l’automatització 

Inversió inicial 

L’automatització no està a l’abast de totes les empreses, i és que les solucions més complexes solen tenir un rang de preu força elevat. No obstant aquesta barrera d’entrada, cal tenir en compte que l’automatització és una aposta a mitjà i llarg termini, per accelerar els processos de venda de la teva empresa.  

El resultat de l’ús de l’automatització del màrqueting es trasllada en una reducció important del temps del teu equip, dels costos i en un augment de les oportunitats de venda.

La corba d’aprenentatge 

Quan comences a utilitzar una eina d’automatització, és habitual sentir-se desbordat per totes les funcionalitats que ofereix. Et trobes davant d’una plataforma amb molt de potencial, però difícil de gestionar. Aquesta complexitat inicial pot fer que no acabis aprofitant tots els avantatges de l’automatització del màrqueting. 

En aquests casos, l’ajuda d’un partner oficial és clau perquè et guiï a l’hora de configurar l’eina i a fer-ne un correcte seguiment. A més, tindràs un col·laborador de confiança que et podrà mantenir informat de totes les novetats de la plataforma.

L’estratègia i els processos definits

Per poder aprofitar l’automatització, és necessari tenir les bases del màrqueting digital de la teva empresa ben assentades. Necessitaràs dedicar temps a la investigació per conèixer quins són els teus buyer persona, quin és el seu recorregut (customer journey) i els seus touch points principals. 

També hauràs de tenir clars quins seran els criteris de segmentació que utilitzaràs (edat, interessos, cicle de vida) i com els pots arribar a identificar. Només d’aquesta manera podràs fer arribar el contingut que necessita el teu públic en el moment adequat del seu procés de compra. Si encara no tens establerts els pilars del màrqueting digital de la teva empresa, et podem ajudar a través de la nostra consultoria estratègica.

Elaborar els continguts

Cal que treballis a l’inici de l’automatització un bon ventall de continguts estratègics. Això significa haver de crear correus, articles del blog, lead magnets… Tant per a captar nous prospectes, com per acompanyar-los en tot el seu procés de compra.

 

Hauries d’apostar per l’automatització del màrqueting?

En definitiva, aquest és un canvi ideal per a les empreses que volen prioritzar i executar les accions de màrqueting d’una manera més àgil i eficient, propiciant l’abast dels seus objectius en un temps menor. Tot i la inversió inicial, els avantatges a mitjà i llarg termini que ofereix l’automatització del màrqueting són una aposta per mantenir un creixement constant de clients, optimitzant el màxim de recursos possibles.

Apostar per aquesta manera de treballar, serà una millora tant per al departament de màrqueting, com per al comercial, ja que els leads arribaran molt més preparats per a prendre la decisió de compra. 

WhatsApp
Tweet
Share
Share