Mètriques

GA4F: Un nou gir en l’analítica web

15 de novembre de 2019 març 23rd, 2020 No Comments
Lupa examinant dades d'analítica web.

El passat 1 d’agost, Google va anunciar una novetat substancial de Google Analytics, difícil de passar desapercebuda. El gegant tecnològic comença a utilitzar Google Analytics for Firebase (abreviat com a GA4F), un canvi que marcarà l’evolució de Google Analytics en els pròxims anys.

Canvi de paradigma en l’analítica web

Google va anunciar, a través d’un article al seu blog, la possibilitat d’agrupar les dades d’analítica web amb les d’app mòbils, facilitant l’anàlisi dels dos formats de manera conjunta. 

Aquesta modificació ha provocat un canvi en el sistema de mesura, afectant directament a les entranyes del monstre i obligant-nos a interpretar i processar les dades des d’una nova perspectiva.  

Panell de creació d'un projecte a Google Analytics 2019

Font: Opcions de configuració de Google Analytics.

Els esdeveniments i els usuaris són el centre de l’analítica web

Amb aquest nou sistema de mesura, Google comença a utilitzar Google Analytics for Firebase per a mesurar els indicadors de les pàgines web, un sistema que fins fa poc ja emprava per a apps mòbil.

Aquest model es basa en l’anàlisi dels esdeveniments i de la quantitat d’usuaris, en comptes de les sessions web com habitualment s’analitzava fins ara. Amb la modificació, Google assumeix que l’anàlisi de les sessions web és una mètrica artificial i de poca rellevància. En un món cada vegada més habituat a les consultes multipantalla i multidispositiu, les mètriques han d’evolucionar per oferir dades valuoses.

Panell de gestió de Google Analytics for Firebase

Font: Visualització del mapamundi des del nou format d’informes de Google Analytics

Una nova era per a Google Analytics

Tot i que aquesta funcionalitat encara es troba en fase beta, Google ha marcat un moviment clar: aquest nou sistema de mesura suposarà un abans i un després en l’evolució de Google Analytics i en la manera que entenem les dades. Krista Seiden, una de les creadores d’aquest nou panell, ha compartit diversos articles sobre les noves funcionalitats i avantatges del recent sistema de mesura.

Per tant, poc a poc caldrà migrar cap a aquest protocol i acostumar-nos al funcionament dels nous panells i informes. Sens dubte, els pròxims mesos suposaran una revolució per al món de l’analítica digital!

Marçal Gallego

Marçal Gallego

Especialista en mètriques i publicitat online a Playbrand

WhatsApp
Tweet
Share
Share