Consultoria

Turisme experiencial

22 d'Agost de 2019 Agost 28th, 2019 No Comments
Turisme experiencial a Instagram Stories
‘Amb Instagram Stories ens tornem molt més visuals, estem capturant tots els moments del món, no només els millors’. Kevin Systrom (co-fundador d’Instagram).

Instagram és la xarxa social del moment. Actualment s’hi mouen més de mil milions d’usuaris al mes, s’hi publiquen més de noranta-cinc milions de fotos diàries, i s’hi generen uns mil comentaris per segon i més de quatre mil milions de likes al dia. Aquesta popularitat ha provocat una forta competència entre les marques, les quals lluiten per a posicionar-se a la ment dels milers d’usuaris de la plataforma. Aquest també és el cas de les marques turístiques.

Instagram o ‘the modern-day travel agent’

Coneixes la dita de ‘si no està publicat a Instagram, no ha passat o succeït’? Doncs efectivament, segons un estudi global realitzat per l’agència de viatges eDreams, el 55% dels turistes espanyols afirma tenir en compte el potencial fotografiable del seu destí abans de triar-lo per la seva propera escapada. És clar: el turisme regna a Instagram, ja sigui a través de perfils turistics, o a través d’usuaris que formen part d’una xarxa d’ambaixadors i/o patrocinadors de territoris.

Instagram ja s’ha convertit en una eina clau en el turisme experiencial. El viatger, durant la seva fase d’inspiració, cerca el nom de la destinació de vacances i es passeja entre els centenars de fotos, comparant i decidint quines són les localitzacions més atractives que li agradaria visitar. Finalment, sent una xarxa eminentment visual, probablement el factor estètic l’ajudarà a decantar la seva decisió final.

Diferenciar-se, tot un repte

La tendència dels instagramers, però, ha estat la de fotografiar-se en les mateixes localitzacions icòniques de la visita turística, fins a provocar una sobresaturació d’imatges preses des dels mateixos punts, totes emprant el mateix angle, fins a clonar-se les unes amb les altres. La falta de creativitat i originalitat comença a fer-se notar i esdevé un objectiu per a les marques turístiques aconseguir liderar un relat diferenciador i punyent.

Localització: Kelingking Beach Nuda Penida, Indonesia. Fotografies: @alina_bdr, @aljorgevi, @chiarabarrasso@narvinaut.


Les “històries” marquen la pauta

El format story és efímer (una nova manera de fer zàping), personal, autèntic i interactius, i la seva màgia es troba en la història amagada darrera de cada publicació, sent la creativitat i la simplicitat elements claus del format. Aquests poden marcar la diferència del nostre discurs i, de la mà de funcionalitats diverses (GIF’s, stickers, xats, enquestes…), arribar a interactuar de manera propera i amable amb el target, fins a convertir-lo en coconstructor del relat de marca turística.

Stories de @bcnmoltmes, en relació al Festival Vida.

 

Necessites un cop de mà? Consulta els nostres serveis

Sandra Borràs

Sandra Borràs

Equip de dinamització de continguts a Playbrand

12 mesos, 12 models de campanya online

Descarrega't l'e-book
close-link
Ebook!