Consultoria

Turisme experiencial

22 d'Agost de 2019 Novembre 11th, 2019 No Comments
Turisme experiencial a Instagram Stories
‘Amb Instagram Stories ens tornem molt més visuals, estem capturant tots els moments del món, no només els millors’. Kevin Systrom (co-fundador d’Instagram).

Instagram, a més de ser la xarxa social del moment, és una eina perfecte per al turisme experiencial. Actualment s’hi mouen més de mil milions d’usuaris al mes; es publiquen més de noranta-cinc milions de fotos diàries; es generen al voltant de mil comentaris per segon; i es reparteixen més de quatre mil milions de likes al dia. Aquesta popularitat ha provocat una forta competència entre les marques que lluiten per a posicionar-se a la ment dels usuaris de la plataforma. Entre aquestes marques, també s’hi troben aquelles organitzacions turístiques que volen destacar a la xarxa. 

Però, què és el turisme experiencial? És aquell turisme en el que el més important són les experiències guiades per emocions noves que va més enllà del turisme tradicional. Els viatges que opten per aquest tipus de sortida, busquen significat que els marquin i crear records més valuosos que qualsevol objecte material.

Turisme experiencial a Instagram o ‘the modern-day travel agent’

Segur que algun cop t’han dit que ‘si no està publicat a Instagram, no ha passat’. La imatge està guanyant cada cop més importància a l’hora de prendre decisions, sobretot en l’àmbit de l’oci. Segons un estudi global realitzat per l’agència de viatges eDreams, el 55% dels turistes espanyols afirma tenir en compte el potencial fotografiable del seu destí abans de triar-lo. Les destinacions atractives han conquerit Instagram, ja sigui a través de perfils turistics, d’usuaris que formen part d’una xarxa d’ambaixadors de territoris vinculats al turisme o d’usuaris que visiten la destinació.

Per aquest motiu, Instagram ja s’ha convertit en una eina clau en el turisme experiencial. La xarxa social permet impactar al viatjer en diferents etapes del seu traveler journey. Per exemple, durant la seva fase d’inspiració, pot cercar el nom de la destinació de vacances i passejar-se entre els centenars de fotos, comparant i decidint quines són les localitzacions més atractives que els hi agradaria visitar. Finalment, el factor estètic l’ajudarà a decantar la seva decisió final.

Diferenciar-se, tot un repte

La tendència dels instagramers, però, ha estat la de fotografiar-se en les mateixes localitzacions icòniques de la visita turística. Això ha provocat una sobresaturació d’imatges preses des dels mateixos punts, emprant el mateix angle, fins a clonar-se les unes amb les altres. La falta de creativitat i originalitat comença a fer-se notar. Per això, les marques turístiques s’han marcat com a objectiu liderar un relat diferenciador en el turisme experiencial.

Diferents mostres d'un mateix destí de turisme experiencial d'Instagram
Localització: Kelingking Beach Nuda Penida, Indonesia. Fotografies: @alina_bdr, @aljorgevi, @chiarabarrasso@narvinaut.


Les stories marquen la pauta

El format story és personal, autèntic i interactiu. Per a molts, s’ha convertit en una nova manera de fer zàping. El seu principal atractiu es troba en la història amagada darrera de cada publicació, sent la creativitat, la naturalitat i la simplicitat elements claus del format.

Moltes marques ja han descobert com els stories poden ser l’element diferenciador del seu discurs.  A més, els stories permeten jugar amb nous elements que conviden a l’usuari a interactuar directament, a través de GIFs, stickers, missatges directes o enquestes…. El seu caràcter efímer i la seva facilitat per compartir-ho, incita als seguidors a convertir-se en promotors del relat de la marca turística.

Ejemple de com els stories poden ser un element diferenciador a l'hora de crear el teu discurs de marca.Stories de @bcnmoltmes, en relació al Festival Vida.

 

Necessites un cop de mà? Consulta els nostres serveis

Sandra Borràs

Sandra Borràs

Equip de dinamització de continguts a Playbrand

12 mesos, 12 models de campanya online

Descarrega't l'e-book
close-link
Ebook!